ProjectNetwerkbijeenkomsten
DoelOntmoeten en inspiratie
Websitewww.obbm.nl

Netwerkbijeenkomsten

Het belang van alle netwerkbijeenkomsten is dat ondernemers de gelegenheid krijgen om elkaar te ontmoeten, iets te leren, advies en informatie kunnen verkrijgen of puur voor de ontspanning is. Mijn rol bij de organisatie van een netwerkbijeenkomst is de algehele coördinatie, adviseren en helicopterview houden over het gehele proces vanaf start tot evaluatie.

Er zijn een tal van mogelijkheden om te netwerken. Via de Drentse Zaak heb ik meerdere netwerkgelegenheden opgezet en georganiseerd. Waaronder lunchbijeenkomsten met een gastspreker, try-outs met een ondernemersdiner en een actieve workshop, ondernemersmiddagen/-avonden met sprekers, bijeenkomst met een goed doel, netwerkbijeenkomsten met een spelelement en sportieve bijeenkomsten naar bijvoorbeeld Gasterra Flames en bedrijfsbezoeken waaronder TV Drenthe.

In het begin zijn we voornamelijk aan het brainstormen, inventariseren en (nieuwe) contacten leggen. Als het plan vorm krijgt dan word het gehele proces rondom locatie, PR, bekendmaking en uitnodiging opgestart. Uitnodigingen krijgen vorm, advertenties worden opgesteld, digitale agenda met info komt op website, locatiekeuze word bepaald en de catering en techniek word geregeld. Daarnaast kijk je naar het logistieke proces en bereid je dit voor en controleer je continu. Budgettering, uitzoeken hoe mensen met openbaar vervoer ter plekke kunnen komen en eventueel parkeerkaarten regelen. Tevens is de sfeer binnen de locatie en zalen of buitenverblijf van groot belang, wat wil je als organiserende partij uitstralen. Een fotograaf regelen en natuurlijk persberichten versturen. Tevens zorg ik voor de planning en het maken van een of meerdere draaiboeken.

Als gastvrouw tijdens de netwerkbijeenkomst zorg ik dat de aanmeldlijst up-to-date is. Heb ik gecheckt of alle betalingen binnen zijn. Of alle ruimtes er verzorgd uit zien, al het benodigde materiaal aanwezig is, bloemen en aankleding correct is, catering en muziek klaar is. Goodiebags of gadget klaar staan en indien nodig geef ik de nodige instructies of informatie aan de vrijwilligers, pers, fotografen en de vip’s. Tevens check ik bij de gastspreker nog even de laatste update aan informatie en heet de bezoekers welkom.

Bij de externe netwerkbijeenkomsten zorg ik voor de juiste afstemming en hou contact over de wensen en mogelijkheden.

Resultaat bij alle netwerkbijeenkomst die ik heb georganiseerd, dat jij als ondernemer / gastbedrijf of organiserende bedrijf positief in de picture komt. Jouw bedrijf en medewerkers zorgen bij een goed georganiseerd event voor een bijzonder positief imago. Een netwerkbijeenkomst is het uitermate geschikte moment om persoonlijk met belangstellenden in contact te komen. Door meerdere malen persoonlijk contact te hebben creëer je binding. Emotionele merkbinding zoals het ook genoemd wordt zorgt dat mensen spontaan positief over jou, je dienst of product gaan praten.