ProjectOntwikkeling en opleiding
DoelGroepsreizen
Websitewww.obbm.nl

Inspratie- en studiereizen

Milaan is een centrum van de kledingindustrie, mode en haute couture.

Tijdens een werkreis, met een bezoek aan een bekend modebedrijf en genieten van de Italiaanse gastvrijheid dat kan zeker in Milaan. Contacten leggen met plaatselijke grote ondernemers en daarnaast een masterclass, zakendoen in Italië of een training Italiaans spreken volgen. Op een relaxte manier ontvang je veel informatie over Italië en zaken doen met de Italianen. Daarnaast ervaar je de Italiaanse levensstijl waar wij als noorderlingen misschien iets van mogen leren. Genieten van het moment, ook tijdens een werkbezoek kan je dit mooie “Dolce far niente’ zoals de Italianen zeggen gewoon ervaren. 

De mooie winkelstraten en buurten van Milaan verkennen geeft zeer inspiratie! En als je nog meer wilt genieten dan is een wijnproeverij met zelfgemaakte plaatselijke Italiaanse hapjes altijd een verwennerij!

De belangrijkste winkelstraten en pleinen liggen in het historische centrum van Milaan. Het Piazza del Duomo is het hart van winkelend Milaan. Een aantal belangrijke winkelstraten komen uit op het Domplein. Direct aan het plein ligt de mooiste winkelpassage van Milaan: Galleria Vittoria Emmanele II. Wil je inspiratie op doen dan zal je ook zeker dit indrukwekkende mooie gebouw moeten bekijken. 

Daarnaast zijn er op verzoek diverse ontspanningsmogelijkheden zoals een wijnproeverij met een zelfgemaakte lunch. Dit is altijd een zeer ontspannend geniet moment. Heerlijk eten onder een overkapping in of nabij de wijngaard. In de meeste gevallen kan je  in de fabriek waar de wijn word gemaakt een rondleiding krijgen. De gids of eigenaar van de gaard kan je veel informatie geven over de wijnteelt (of olijven) en de plaatselijke regionale historie. Daarbij is  ook natuurlijk de mogelijkheid om deze heerlijke plaatselijke wijnen te kopen om vervolgens thuis te genieten of mee te nemen als relatiegeschenk. 

Voorafgaande aan de werkreis zal ik inventariseren wat de wensen zijn en welk resultaat van belang is. Tijdens de werkreis begeleid ik naar alle locaties die je wilt bezichtigen of waar je een werkbezoek wilt plannen.  Het vervoer, de werkbezoeken, overnachting, planning en andere regelzaken zullen allemaal door mij kunnen worden geregeld. Zodat je zelf geen stress hoeft te hebben over de vele mogelijkheden en keuzes.